Ansiktslyftning mot ilskna rynkor

juni23

En rynka i ansiktet uppstår när de mimiska musklerna drar sig samman och bildar ett tvärgående veck i huden.  Hos barn syns inte dessa rynkor på grund av den höga elasticiteten i huden. När vi blir äldre förlorar huden sin elasticitet och därför får vi mer rynkor som blir mer synliga, inte bara i spegeln utan för alla personer runt omkring också. Till en början syns rynkorna bara när muskeln drar ihop sig, men så småningom de blir mer och mer uttalad – även vid vila. Då tror många att man tänjt ut huden men så är inte fallet, det är hudens minskade elasticitet som är boven. Genom att minska aktiviteten av grupper av de mimiska ansiktsmusklerna med Botox eller något annat nerv eller muskel avslappnande preparat är det möjligt att jämna ut hudens yta så att rynkorna försvinner helt eller blir mindre märkbara. Om Botox inte skulle fungera vore nog någon form av ansiktslyftning något för patienten att tänka på.

 

by posted under Okategoriserade | No Comments »    

Comments are closed.